Созопол – хит на ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО 2011

Созопол - хит на ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО 2011 1
снимка: прес център община Созопол

Созопол бе представен за четвърта година на Муждународната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ СПА ЕКСПО 2011″ в София. Община Созопол участва със собствен щанд като в представянето на  туристическите възможности участие взеха още и туроператори от Созопл и Черноморец. Така бизнес и община успяха заедно да покажат най- доброто на Созопол като туристическа дестинация.

Созопол бе представен като атрактивна морска дестинация с развит културно- исторически туризъм и възможности за поклонически туризъм. Основен акцент в представянето бе откриването на мощита на Свети Йона Кръстител на остров Свети Иван през миналото лято, което направи Созопол най-популярния български морски курорт.

На посетителите бе представен филма  на община Созопол за мощите на Свети Йоан Кръстител-„Чудото на Созопол”.Специално за поклоническия туризъм, общината създаде и специален поклонически пътеводител, в който са включени всички църкви и параклиси както в Созопол, така и във всички населени места в обищната.Автор на поклоническия пътеводител е Божидар Димитров.

Интересът към Созопол и разнообразните му възможности за туризъм, който предлага бе голям през цялото време на борсата, като през щанда на община Созопол преминаха стотици посетители, както обикновени зрители, така и представители на бранша, както родния, така и от Гърция, тунис, Италия,Турция и Германия. Интересът към Созопол на софийската туристическа борса бе повлиян и до голяма степен от резултатите от националната класация „Чудесата на България”, в която  градът спечели безапелационно първото място.

В тазгодишното издание на борсата взеха участие повече от 290 български и чуждестранни компании, които предлагат бази за почивка.Включиха се също туроператори и туристически агенти, регионални и местни браншови и продуктови туристически организации.Свои продукти и услуги представиха и над 50 фирми от цяла Европа.

Изложението е най-значимата международна годишна проява в областта на туризма в България.

Източник: Прес център община Созопол