Община Созопол на международните туристически борси през 2012

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 2
Община Созопол на международните туристически борси през 2012 3
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Община Созопол активно участва на международните туристически борси, тъй като привличането на нови туристи започва още след приключването на поредния летен сезон.

Зам.-кметът на морската община Петя Чепевова съобщи за „Радио „Фокус” Бургас, че тази година са планирани няколко участия в международни изложения.

Първото участие което предстои е участието в туристическото изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО 2012” в София, което тази година ще се проведе от 16 до 18 февруари.

”Малко по-различно е тази година, тъй като Община Созопол е наела свой щанд, но и град Черноморец ще има свой щанд. Така ще имаме по-голяма възможност за представяне на туристическите услуги, тъй като двата ни основни туристически центъра са Созопол и Черноморец. Другата международна туристическа борса, в която ще участваме е в Белград. Тази година тя се планира да бъде от 23 до 26 февруари. Това е едно огромно международно изложение, на което общината ще участва за трети път. От разговори с туроператори имах възможност да се убедя, че има резултат от нашето участие там – създаваме контакти и привличаме повече сръбски туристи. Знаете че визите паднаха и вече режимът е по-достъпен. Основно сръбските туристи ходеха на почивка в Гърция. Естествено желаем положението в нашата съседка Гърция да се подобрява, но нашата надежда е сръбските туристи да припознаят все повече българското Черноморие, защото то си заслужава да бъде посетено”

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 4
Област Бургас с 3 млн. лв. за чудесата- Созопол, Несебър, Деултум

каза Чепевова. Тя съобщи, че планират участие и в международна туристическа борса в Киев, която ще се проведе от 28 до 30 март, тъй като основни туристи в Созопол са рускоговорящите.

„Ще участваме и в изложение, на което миналата година бяхме за първи път. Може би ще се сетят вашите читатели и слушатели, че Созопол зае първо място в конкурса за десетте чудеса на България, организиран от вестник „Стандарт”. Тогава като признание получихме право на безплатен щанд на международната туристическа борса „Културен туризъм – Велико Търново”. Тя се провежда през месец април. Решихме че тази година си заслужава да отидем и да направим участието си в тази борса традиция, защото няма спор толкова много неща се откриха в Созопол, толкова исторически находки, които си заслужава да бъдат популяризирани. Туризмът не е само слънце и море. Созопол е един прекрасен град и той е прекрасен през цялата година. Днес виждаме белият сняг, но и сега е прекрасен Созопол

каза зам.-кметът Петя Чепевова. Тя допълни ,че това е и основното усилието на общината – да покажем красота на Созопол във всяко едно годишно време. Чепевова призова хотелиерите и ресторантьорите от Созопол да предоставят в общината своите рекламни материали, за може те да бъдат разпространени по време на туристическите изложения, в които ще участват.Дава се възможност и самите собственици на хотели и ресторанти да участват в борсите.

„Общината рекламира своите природни дадености, но с това тя иска да даде възможност да рекламираме и туристическият продукт като цяло”

посочи Чепевова.

източник: www.focus-news.net