Созопол ще строи голф комплекси, аква парк и самолетна площадка

снимка: Българско Черноморие
снимка: Българско Черноморие

Градът ще стане най-привлекателното място по морето за български и чуждестранни инвеститори, обеща кметът Рейзи

Три голф комплекса, самолетна площадка и аквапарк привличат инвеститорите в перлата на Южното Черноморие Созопол и въпреки икономическата криза градът се радва на голям интерес.

“Созопол ще стане най-привлекателното място по Черноморието за български и чуждестранни инвеститори и фирми. В най-скоро време очакваме да бъде окончателно приет Общия устройствен план на община Созопол. Инвеститорите ще могат да избират между изграждане на три голф комплекса, самолетна площадка, аквапарк, спортни атракциони, туристически чифлици и още много възможности”

каза кметът Панайот Рейзи.

Градоначалникът допълни, че в момента много интересен за по-дребните инвеститори е квартал Мисаря, където се изгражда ВиК и пътна инфраструктура. Това автоматично създава  условия за строителство на жилища и ваканционни комплекси.

“Това е най-младият созополски квартал и интересът към него се повишава. Предстои изграждането на два инфраструктурни обекта-нова автогара и поликлиника, за които водим разговори с потенциални инвеститори. Финализираме разговорите за съвместен проект с много голям инвеститор за изграждане на завод за рециклиране на отпадъци. Созопол е уникален като природа, история и археология. Той е орисан да се развива и просперира.”

допълни Рейзи.

източник: burgasutre.bg

Leave a Comment