Созопол се включи в протеста срещу високите цени на горивата

Созопол се включи в протеста срещу високите цени на горивата 1
Бензиностанция Лукойл - Черноморец бе първи домакин на днешния протест

Неделният ден в Созопол бе слънчев и топъл, което преповдигна настроението на гражданите несъгласни с високите цени на горивата. И както в цялата страна с хиляди автомобили, така и Созопол се включи в протеста с над двадесет автомобила и два класически мотора /чопър/. Протестиращите успяха да се организират с помощта на социалната мрежа “Фейсбук” за по-малко от денонощите.

Точно в 10:00ч. на паркинга на старото пристанище в Созопол започнаха да пристигат протестиращите граждани, шофирайки техните возила.

Организацията се проведе за минути, веднага щом на всички мотори и автомобили бяха раздадени протестните стикери. Колоната от недоволни граждани, както и представители на властта потегли от Созопол към първия домакин на днешния протест – бензиностанция “Лукойл” – гр.Черноморец. Там всички возила бяха заредени със символична доза гориво и разходените суми бяха надлежно фактурирани.

В последствие колоната от автомобили и мотори премина през центъра на град Черноморец с включени клаксони и сирени.

Следващият и последен домакин за първия протест срещу високите цени на горивата бе бензиностанция “Петрол” на изхода на гр.Созопол, след което колоната от 20 леки коли и два мотора потегли отново към Созопол.

Всички водачи на моторни превозни средства бяха любезно обслужени както в “Лукойл” – Черноморец, така и в “Петрол” на изхода на гр.Созопол.

Протестиращите се заканиха следващия път да бъдат още повече превозни средстава за по-добра гласност.

Източник: Созопол новините