Созопол разработва туристически маршрут, който ще показва местните параклиси

Културната програма на Созопол е изцяло свързана с отбелязването на 2620 години от създаването на града чието начало беше поставено снощи с откриването на изложбата „Свещените образи от Древността” в Археологическия музей.

Созопол разработва туристически маршрут, който ще показва местните параклиси 1Центърът на тържествата ще е на 17 юли – денят на Света Марина, почитана като закрилница на Созопол. Идеята на администрацията е в Созопол да се развива исторически и поклоннически туризъм. Разработва се туристически маршрут, който ще показва местните параклиси. Началото му ще е от новия параклис до Археологическия музей „Свети Николай Чудотворец”, който е осветен преди няколко години и е изграден по частна инициатива на общински терен. Пешеходният маршрут ще продължава до параклисите „Свети Свети Кирил и Методий”, „Свети Георги”, „Света Богородица”, „Свети Свети Константин и Елена” и ще стига до картинната галерия. Идеята на администрацията е пешеходната алея да бъде готова през следващата година.


До 15 юни трябва да приключат дейностите по реставрацията на част от крепостната стена. Предстои да се работи по още два участъка, като за следващия летен сезон крепостната стена трябва да бъде завършена.

Източник: infotourism.net