Созопол протестира срещу цените на горивата с 10 км/час

Созопол протестира срещу цените на горивата с 10 км/час 1
Четири мотора предвождаха колоната протестиращи

Днес в Созопол успешно бе проведен трети протест срещу цените на горивата в България – част от вторият национален протест.

В 13:00ч. на старото пристанище в града бе прочетено официалното изявление на протеста:

от Facebook групата ,,НЕ! НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА’’

Днес 27.03.2011 година.
Ние гражданите на България, които не сме доволни от високите цени на горивата, днес отново излизаме на мирен протест в цялата страна.
След 13.03.2011, за пореден път искаме да обърнем внимание на управляващите ни относно високите цени на горивата. Смятаме, че предприетите мерки на правителството в тази насока ще донесат краткосрочен и недостатъчен ефект върху цените на горивата. Да не говорим, че те изкривяват свободния пазар и нарушават нормалната конкурентна среда.
Искаме отново да заявим , че ще отстояваме докрай нашите искания :

  • цена на горивото до 2.00 лв. / с ДДС /
  • прозрачност при образуването на цените на горивата
  • ПЪЛНО либерализиране на пазара на горива и премахване на излишните административните и законови пречки пред ВСИЧКИ вносители

Искаме отново да заявим, че не сме политически обвързани с НИТО една партия или организация. Ние сме хора от НАРОДА и го правим за народа. Нашата организация се случва единствено в най-свободната зона, а именно Интернет.
Искаме единствено да живеем в нормална страна с нормални пазарни отношения.
Ние смятаме, че нашите политически избраници са издигнати на такива позиции, за да измислят работещи решения в ИНТЕРЕС НА НАРОДА.
Даваме Ви още малко време да намерите правилните механизми и да удовлетворите нашите искания .
Ако това не се случи , ще трябва да предприемем действия , като създаване на някакъв вид организация, колкото и да не искаме това.

След което колоната предвождана от четири мотора потегли към бензиностанциите на Лукойл в Черноморец и Атия. От министерство на вътрешните работи са бяха осигурени ескортиращи автомобили с включен светлинен сигнал /познат още като “включени буркани”/. Представители на медиите бяха екип на телевизия “Скат”, както и наши съмишленици участващи в протестните действия.

Поради ниската скорост на движение на колоната протестиращи автомобили се образува опашка от недоволни шофьори, които не пряко също взеха участие в протестното шествие. Не липсваха и случай на изнервени водачи на моторни превозни средства на добре познатите скъпи возила тип SUV /в България са добре познати като “джип”/, които лавираха, маневрираха и всячески се опитваха да заобиколят подредените шахматно на пътя протестиращи.

На Лукойл-Черноморец протестиращите спряха да заредят гориво на стойност 1 и 2 лева, като предварително всеки бе подготвен със стотинки с номинал 1 и 2.

След успешно заредените мотори, леки автомобили, частни превозвачи – таксита и мукробуси, протестиращите се отправиха към втората бензиностанция на територията на Община Созопол, а именно – Лукойл – Атия.

От организраторите: Благодарим на полицаите от РУ – Созопол за проявеното разбиране към протестните действия и се извиняваме за създадените неудобства на всички граждани, включили по тяхно желание или нежелание в протеста – зад колоната и в нея.

Източник: Созопол новините