Созопол привлече играчи от Черноморец и Спортист

Созопол привлече играчи от Черноморец и Спортист 1Третодивизионният ФК Созопол обяви първите си две попълнения за пролетния дял на първенството. Изпълнителният директор на клуба Румен Димов съобщи, че за нови играчи на тима могат да бъдат смятани крилото Пламен Димитров от Черноморец, роден 1989-а година, както и защитникът от Спортист (Своге) Евгени Коцев, негов връстник.

В същото време към четирима играчи на Созопол има реален интерес от отбори от професионалния футбол, допълни Димов. Най-вероятно клубът от курортния град ще се раздели с някой измежду Спас Дончев (1989, защитник), Ангел Делчев (1989), крилото Мустафа Мустафа (1988) и нападателят Стефан Тошков (1988).

Подготовката ни ще започне на 10-и януари, като в първите три дни играчите ще преминат функционални изследвания. На всеки един от футболистите е раздадена индивидуална програма за зимна работа, така че на първата тренировка играчите трябва да са в добро състояние. Ще започнем с 24 футболисти, като трима от тях са вратари. Отделно от това ще привлечем по време на тренировъчните лагери и четири момчета от юношите. Между 12-и и 21-и януари ще имаме лагер, а в зависимост от зимата той ще бъде в Смолян или в Царево. Цялата ни подготовка до началото на втория дял във В група ще премине в 42-а работни и 6 почивни дни

разясни пред репортер на БТА изпълнителният директор на клуба.

Първата контролна среща на Созопол ще се играе на 21-и януари срещу елитния Черноморец (Бургас), като тя ще бъде първа и за “акулите”.

Другите съперници на Созопол през януари и февруари ще бъдат Черноморец (Поморие), Несебър, Нефтохимик (Бургас), Тунджа (Ямбол) и Загорец (Нова Загора). Паралелно с работата по подготовката на мъжкия отбор, в Созопол върви и селекция за отборите в юноши (старша възраст) и юноши (младша възраст).

Нашата философия е да изградим един нов, млад клуб, който да има и социална насоченост, защото тези проекти вървят ръка за ръка с футбола. Благодарни сме на кмета на града Панайот Рейзи, който е ангажиран със спорта и се старае да ни помага по всички възможни начини

завърши Румен Димов.

Созопол завърши на 9-о място  с 32 точки в есенния дял на първенството в Югоизточната “В” група.

Източник: Novsport.com