Созопол ще бъде перлата на Южното Черноморие 2

Созопол ще бъде перлата на Южното Черноморие

Созопол ще бъде перлата на Южното Черноморие 3
Снимка: Илияна Лулева

Улиците на Созопол са препълнени с туристи. Българи и чужденци избират града, за да съчетаят отдиха си с културния и поклонически туризъм. След първата десетдневка на август от общината отчитат ръст на гостите с 15 %. Причината – от това лято Созопол се предлага като дестинация за посещение от всички големи български курорти

Туристи привлича храмът Св св Кирил и Методий, който отвори врати в края на юли след основна реставрация за мощите на Свети Йоан Кръстител. Средствата бяха отпуснати от Правителството.

Общинското ръководство на Созопол вече е начертало програмата си за следващия мандат. Кметът е амбициран да ръководи града още един мандат, тъй като според него 4 години не са достатъчни за реализация на големи инфраструктурни обекти. Част от тях вече са одобрени като проекти, но тепърва предстои изграждането им. Такъв е проектът за пречиствателна станция.

Созопол ще бъде перлата на Южното Черноморие 4
снимка: Чайков

В плановете са изграждане на няколко паркинга, както и реализацията на мрежа за градски транспорт. Така според Общинското ръководство Созопол ще има всички условия да се превърне в „ Перлата” на Южното Черноморие, а ръстът на туристите да е много по-голям от настоящата година.

Източник: ТВ „Европа“