Следващата цел пред Созопол е конгресният туризъм 1

Следващата цел пред Созопол е конгресният туризъм

Конгресният туризъм ще увеличи още продължителноста на летния сезон и при следващия си мандат именно това ще бъде една от основните ми цели

това каза кметът на Созопол Панайот Рейзи, снощи на празника на града.

Следващата цел пред Созопол е конгресният туризъм 2„Конгресният туризъм, това ще бъде едно от нещата които ще развивам при следващият си мандат“, допълни още той.

Созопол вече се пребори с конкуренцията на Белград и Истанбул и ще бъде домакин на Международен геологически конгрес през 2013 г. Гост на празника  бе и ректорът на Минно-геоложкият институт  – Иван Нишков. Той връчи грамота на Рейзи.

Кметът благодари за подкрепата и помоща на екипа си, като изрази надежа тази подкрепа да е още по силна и по време на предстоящите избори есента.
Празникък на Созопол бе отбелязан с концерт на групите „Мистик“ и „Грамофон“.

Следващата цел пред Созопол е конгресният туризъм 3Красивите момичета от „Мистик“ зарадваха събралите с хора с модерно звучене на класическа музика, а трио „Грамофон“ изпълни много любими на поколения българи, руски песни. Специален гост на празника бе и Н.П. Юрий Соловьов, генерален консул на Русия в България, който дори се просълзи на една от песните на групата.

За почетен гражданин на Созопол бе обявен проф. Казимир Попконстантинов – откривателя на Мощите на Свети Йоан Кръстител.

Откривателят на светинята сподели, че градът е попаднал във фокуса на медии като CNN и National Geographic, документирали откритието.

Той получи специална икона с образа на светеца от кмета на Созопол Рейзи.

Да си почетен гражданин на град с над 2600 години история, означава много за мен. Мога да сравня чувството единствено с това когато получих Хердеровата награда за изучаване на европейската култура във Виена. Ще помня тези две събития, докато очите ми са отворени

каза проф. Попконстантинов.

Накрая на концерта традиционна заря огря небето над амфитеатъра.

източник & снимки: burgasnews.com & burgasinfo