Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 денНа 20 Април жителите на община Созопол активно участваха в Националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Традиционното пролетно почистване, с което жителите на туристическата община се подготвят за активния сезон е традиция от години и привлича най- много участници в почистването на плажните ивици.

Жители на с. Атия заедно с кмета Ренета Стоева почистиха голям периметър от плажа „Вромос”. Ентусиазирани, те успяха да почистят както плажната ивица, така и тревните площи, където през лятото къмпингуват летовниците.

Да изчистим Созопол за 1 денКъм почистването на плажната ивици са включиха доброволци от град Черноморец. Десетки семейства с децата си успяха да съберат чували с боклуци от любимия за туристите плаж.

Да изчистим Созопол за 1 денЖителите на Созопол се включиха в кампанията като почистиха плажа на Райския залив и плажа до остров Свети Тома, известен като „шофьорския плаж”. Доброволци и представители на РТК почистиха района на разкопките на плаж ”Харманите”.

В пролетното почистване се включиха и жителите на всички населени места в общината, които съсредоточиха усилията си в районите за живеене.

Станалото традиционно пролетно почистване в община Созопол вече пета година дава резултати. С изключение на плажа „Вромос”, където замърсяването бе изключително голямо, в другите райони участниците регистрираха по-малко боклуци през изминалата година.

За да се изчисти напълно плажната ивица на Вромос, кметът на град Черноморец – Добри Добрев планира още една екоакция в края на месец май.

източник: www.sozopol.bg