Созопол: Деца помагат на деца

Созопол: Деца помагат на деца 1За втора поредна година по инициатива на ръководството на Основно училище ”Свети свети Кирил и Методий”, възпитаниците му организираха благотворителна акция под надслов „Деца помагат на деца”.

Ученици от всички класове за много кратко време събраха дрехи, обувки, учебни помагала и коледни подаръци , които са предназначени за техни връстници в община Созопол, които са в неравностойно положение. Ентусиазмът на по-големите ученици привлече и най-малките възпитаници на созополското школо. Елена Щерионова, Кейтрин Гюмова и Бенита Милкова от 1а клас са проявили своята детска съпричастност към нуждите на други деца. В коледната благотворителна акция „Деца помагат на деца” се включиха още учениците от ІV б клас Кристиян Козаров, Сияна Драчева, Мирослава Божанова и Стилияна Левчева. Най-активни в набирането на помощи са петокласниците Ива Керемедчиева, Стилияна Стоянова, Виктор Цонев, Румен Димитров, Стоян Гешев, Стела Кънчева, Карамфила Чакърова, Мария Стефанова, Йоанна Любенова и Александър Славов. Шестокласникът Петър Миленов, седмокласниците Яни Иванов, Петър Димитров Николай Георгиев, Ирина Маврова, Бояна Филева, Виктория Георгиева, Натали Евтимова, Димитър Кючуков и  много други ученици и учители  със своето участие в благотворителната акция подариха надежда на своите връстници за доброта и човечност.

Въпреки лошото време в края на седмицата и продължителния обилен сняг във вътрешността на общината, заместник директорът на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” Анета Момчилова и четирима от участниците в благотворителната акция проявиха истински героизъм и успяха да занесат своите подаръци на учениците от Зидарово и Крушевец. Малчуганите от Крушевец бяха особено трогнати от красивите коледни подаръци и пакетите с дрехи и учебни помагала, които получиха от своите созополски връстници. Лично кметът на с. Крушевец Руси Петров дойде в училището да благодари на зам. директорът и на учениците за проявеното благородство и съпричастност към нуждите на другите деца.

Созопол: Деца помагат на деца 2По-емоционална бе срещата с децата в с. Зидарово. Малчуганите там не за първи път посрещат созополските ученици и не за първи път получават искрената им помощ. В тяхно лице те виждат свои приятели. Децата от Созопол и от Зидарово бяха въодушевени от  поредната си среща и споделиха очакванията си за новата година. Разделиха се като приятели и с пожелание за нови срещи.

Учениците и жителите в неравностойно положение на двете села получиха топли зимни дрехи и обувки от служителите в общинската администрация в Созопол. Това е поредната благотвроителна акция, която се организира в община Созопол, този път за Коледа. Така деца и възрастни, обединени от най-изконното човешко чувство да помогнеш на ближния ,дариха надежда и помогнаха на много хора в общината да почувстват коледния дух.

Източник: Прес център Община Созопол