Созополското училище приключи европейски проект

Созополското училище приключи европейски проект 1С мултимедийна презентация и участие на ученици от училище „Свети свети Кирил и Методий” започна заключителната пресконференция на европейския проект, който бе спечелен и реализиран от училището.

В работата на пресконференцията участие взеха председателят на общинския съвет Красимира Германова, общинския съветнки Пепа Щерионова, директори и учители от училищата в общината. Презентация на успешно приключилия проект направи директорът на училището димитринка Щерионова, която е и ръководител на проекта. Продължителността на проекта е 11 м, на обща стойност 47 199 лв. В него участваха 194 ученици в 12 клуба по интереси.

В дейността на „клуб-компютър” с ръководител П.Добрева участваха четиринадесет ученика от VI,VII,VIII клас.

Усвоиха търсенето на информация в Интернет и ползването и. Изготвиха картички за Осми март, 24 май,годишнина на училището.Готовите картички подариха на ръководството на училището и на своите учители. Упражненията включваха работа с принтер/преглед преди печат,настройки за печат и отпечатване на документ.

По случай 130г. от създаването на ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” подготвиха презентация за празника. Събраха информация за развитие на училището с годините, снимков материал в подкрепа на фактите, подбраха подходяща музика и изготвиха презентация „130г.ОУ”Св.св.Кирил и Методий”-минало,настояще и бъдеще.

Клуб „Художествена гимнастика” с ръководител Генка Янкова  взеха участие 12 деца от 1 кл.

Радвам се,че спортният дух не им е чужд.Направих им вътрешно състезание,за да включа най-добрите в ансамблово съчетание в чест на 130г.училище в Созопол.Представиха се достойно.Останаха много доволни.Усетиха обичта и подкрепата на публиката и това ги зарадва още повече.Последното занятие бе на 26.05.2010г.Разделихме се с надежда,че ще продължим следващата учебна година с много желание

сподели ръководителят на клуба Генка Янкова.

В клуб „Приложни изкуства” с ръководител Мария Плещкова взеха участие 18 ученици. През годината учениците се запознаха с различни природни материали и начините за обработката им.Изработиха интересни фигури и пана от природни материали в които вложиха детската си фантазия.Много старание положиха при изработването на коледна украса,мартеници,гердани,кукли с които участваха в изложби..

В  ИКФ „ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК” с ръководител Анета Момчилова участие взеха 19 ученика.

Наличието на интернет в кабинета даде възможност на учениците да общуват онлайн със свои връстници в мрежата по време на  самите занятия по конкретни теми от програмата. С огромно желание и интерес учениците представиха пред децата от Іклас приказката на братя Грим „Златната гъска”, а концертът им от караоке версии на песни на известни английски поп изпълнители от 90-те години на миналия век бе посрещнат  с възторг.

В клуб „ Английски език” І клас с ръководител Анета Момчилова участие взеха 15 ученика.Първолаците получиха основата за формиране на умения за водена на елементарен разговор в познати комуникативни ситуации.

Чрез създаване на приятна атмосфера по време на занятията децата успяха да се запознаят с всички ядра от програмата .

Пресцентър Община Созопол