ФК Созопол

Созополските футболисти – трети в Европа

Созополските футболисти - трети в Европа 1Младите надежди на Футболен Клуб „Созопол” с треньор Стоян Георгиев се завърнаха от Международен футболен турнир с бронзови медали. Престижният турнир се проведе в Барселона, в който участваха футболисти до 18 годишна възраст от всички европейски страни и Египет. Българските футболни надежди бяха представени от юношеския отбор на Футболен Клуб „Созопол” и детския отбор на „Славия” – София.

В оспорваната надпревара с 158 отбора созополските футболисти станаха трети, като оставиха зад себе си футболистите на Уелс. На финалите младите футболисти прегазват един от 37-те отбора, с които Германия се представя в турнира. Първото и второто място заемат отбори на Германия и Румъния.

Созополските футболисти получиха поканата за участие от сроден футболен клуб от Кьолн, Германия, а участието, което продължи една седмица беше спонсорирано от Община Созопол. Треньорът Стоян Георгиев подари купата и сребърния медал от престижния турнир на кмета Панайот Рейзи, който е президент на футболния клуб и му благодари за оказаната морална и финансова подкрепа.” Вашата съпричастност и отговорност към футболния клуб привлича все повече млади хора от общината, които желаят да тренират.”- заяви по време на срещата си с кмета треньора и изказа благодарност от името на 16-те футболиста представили страната ни и Созопол по-най- добрия начин в Европа.

Стоян Георгиев е треньор на 80 футболисти, трениращи в три групи – подготвителна, детски отбор и юноши – младша възраст.

Източник: Община Созопол