Семинар по творческо писане с международно участие ще се проведе в Созопол 1

Семинар по творческо писане с международно участие ще се проведе в Созопол

Семинар по творческо писане с международно участие ще се проведе в Созопол 2Община Созопол и фондация „Елизабет Костова” организират за трета поредна година „Созополски семинар по творческо писане-2010”, който ще се проведе в Художествената галерия в града от 27 май до 31 май 2010 г.. Това съобщиха от пресцентъра на Община Созопол. Откриването на семинара е на 27 май от 18.00 часа в присъствието на Елизабет Костова, основател на фондация „Елизабет Костова”, Шери Кенисън-Хол, културно аташе на Американското посолство, и кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

Първият ден от семинара участниците и гостите ще присъстват на литературно четене на най-новите творби на Елизабет Костова и Алек Попов. Около 20 световно известни писатели ще вземат участие в престижния форум. Вторият ден от семинара ще започне с уъркшоп на англоговорящи писатели, който ще бъде ръководен от Елизабет Костова.

Уъркшоп с български автори ще води и модерният български писател Алек Попов. Следобедните часове са посветени на Алекс Милър, който ще ръководи занимание по творческо писане, така също и ще прочете откъси от свои произведения. Преводачески практики е другият модул от втория ден под ръководството на Кристофър Мерил. В него ще вземат участие писателите Чад Пост, Джонатан Дън, Франсис Виморе, Милен Русков, Надежда Радулова и Ваня Томова. За съботния ден са предвидени уъркшопове за англоговорящи писатели с Елизабет Костова и за български писатели с Алек Попов. Следобедните часове преводачите ще имат занимание за отношенията преводач – писател, личното и културно измерение на художествения текст и предизвикателствата на литературния превод. Неделният ден ще предостави възможност на участниците за съвместна работа на групите на англоговорящите и на българските писатели. Следобедните часове са предвидени за литературно четене на участниците в семинара. Заключителната сесия на семинара е на 31 май, понеделник.

Източник: focus-news.net