Ротари Созопол с нова благотворителна инициатива

Ротари Созопол с нова благотворителна инициатива 1Нова благотворителна инициатива стартира Ротори клуб – Созопол.

Членовете на клуба са си поставили за цел да построят нова детска площадка  в Созопол. Само преди няколко месеца созополските ротарианци подариха на най- малките жители  детска площадка в новата част на града, с много катерушки и съоръжения за малчуганите. Новата детска площадка е предвидена за централната част на града, а средствата ще бъдат набрани на благотворителен бал, който Ротари клуб организира традиционно за Коледните празници. Средствата от кувертите и благотворителния търг на картини и произведения на изкуството ще бъдат вложени за изграждането на новата придобивка.

Първият проект, който реализираха созополските ротарианци бе изграждането на камбанарията на църквата „Свети Никола„ в гр. Черноморец . Последва изграждането на детската площадка в новия град, а сега с благотворителния бал ще се постави началото и на изграждането на втора детска площадка в Созопол.

Ръководството на Ротари клуб и членовете му са обединени от идеята и амбицията да продължат с благотворителност да изградят и детски площадки в селата в цялата община. Организацията набира все по-голяма популярност в града и печели симпатии както със своята благотворителност, така и с ангажираността с проблемите на жителите на общината.

Източник: Прес център Община Созопол