Ротари–Созопол събра средства за нова детска площадка

Ротари–Созопол събра средства за нова детска площадка 113 000 лв. бяха събрани на благотворителен бал, организиран от Ротари клуб-Созопол.

Благотворителното събитие събра созополски ротарианци, приятели от цялата страна и елита на Созопол и Черноморец, обединени от идеята да бъде построена нова детска площадка в града. Благотворителният бал бе официално открит от президента на Ротари-Созопол Иво Илиев, който благодари на всички приели поканата и пожела подобни идеи да намират все повече съмишленици.

Тук сме да подкрепим поредния проект на Ротари Созопол, който получи и висока оценка от Ротари-България

заяви в обръщението си към присъстващите Илиев.

Сред останалите проекти на ротарианските клубове, проектът на Ротари-Созопол е утвърден на първия етап с максималната сума, която се дава за проект от Ротари България.

Новата детска площадка ще бъде построена на общински терен в централната част на града в близост до градския парк. Визията на детската площадка, която представлява кораб с различни съоръжения се вписва в архитектурата на Созопол и допълва общия вид на крайморската зона на града. Освен с куверти,чиято сума бе част от набирането на средства, благотворителен търг даде възможност на присъстващите да подпомогнат дарителската  кауза и да станат притежатели на ценни  предмети на изкуството и екстравагантни и екзотични експонати. На търга бяха разиграни колекционерски вина, картини на созополската художничка Ангелина Недин и на самобитния художник от с. Равна гора Христо Андреев. Депутатът Николай Пехливанов се сдоби с едно от най-характерните платна на Ангелина Недин в оспорвано наддаване с други ценители на созополската маринистка. Мъжка вратовръзка и кинжал с острие от риба меч нажежиха допълнително надаването, което бе поверено на кмета Панайот Рейзи. Сред предметите разиграни на търга бе и икона на Свети Йоан Чудотворец. Заедно с колекционерската си страст присъстващите показаха и съпричастност към благотворителната идея на созополските ротарианци. Силно бе присъствието на ротарианци и гости от Черноморец. В града бе реализиран първият проект на Ротари Созопол, като бе издигната камбанария на църквата „Свети Никола”, средствата за която също бяха набирани благотворително. На благотворителния бал сред елита на Созопол бяха и общински съветници, които подкрепиха идеята за нова детска площадка. Първата детска площадка созополските ротарианци построиха и подариха на децата от Новия град миналата година. Амбицията им  за още една детска площадка в Созопол вече е реалност след като в края на благотворителната вечер стана ясно,че по-голямата част от необходимата сума е вече събрана.

Ръководството на Ротари клуб и членовете му са обединени от идеята да продължат да изграждат детски площадки и в селата в цялата община.

Източник: bszone.info