Ротарианци подариха детска площадка на Созопол

Ротарианци подариха детска площадка на Созопол 1Нова детска площадка зарадва децата на Созопол. Съоръжението е изградено със средства на Ротари клуб- Созопол и се намира в новата част на града. С детската площадка квартала придоби нов и привлекателен вид, като с това допълни благоустройството му, започнато с изграждането на най-новия параклис в града „Свети Йоан”.

На тържествена церемония детската площадка бе подарена на Община Созопол. Празникът започна с водосвет отслужен от отец Иван в присъствието на много граждани и малчугани, които нямаха търпение да опитат цветните катерушки. Гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова, кметът на Община Созопол Панайот Рейзи, общински съветници и кметове на населени места. Сред официалните гости бяха и Красимир Ганчев, електдисктрикт гуверньор, Веселин Димитров, асистент дистрикт гуверньор и представители на Ротари клуб-Созопол.

Лентата на новото детско съоръжение бе отрязана от президента на Ротари клуб-Созопол Добри Добрев, кмет на град Черноморец и кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Добри Добрев предаде документацията на детската площадка на кмета на Созопол и двамата разгледаха площадката, докато малчуганите опитваха всички катерушки и люлки на най-новата придобивка на Созопол.

Проектът ”Детска площадка за игри на открито” е реализиран от Ротари клуб-Созопол за настоящата ротарианска година, с който те отбелязват четири години от създаването на клуба в Созопол.

Източник: Община Созопол