Река Ропотамо преля, затвори пътя Созопол – Приморско 1

Река Ропотамо преля, затвори пътя Созопол – Приморско

Река Ропотамо преля, затвори пътя Созопол – Приморско 2
Снимка: БТА

Вчера река Ропотамо преля и затвори за движение пътя Созопол – Приморско, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. За пътуващите е осигурен обходен маршрут през село Маринка – Ново Паничарево – Ясна поляна – Приморско. Четирима руски граждани с автомобил са спасени от екипи на „Гражданска защита“ в района на прелялата река. В област Стара Загора е затворен за движение пътят Мъглиж – Гурково поради силно снегонавяване. Автомагистрала „Хемус“ е затворена за движение на територията на област Варна поради изключително ниска видимост.

Заради намалена видимост, обилен снеговалеж и силен вятър е затворен за движение и пътят Варна-Добрич, съобщиха от областното пътно управление в крайморския град. Освен това остават затворени и пътищата Аксаково-Кичево, Суворово-Ветрино, както и Добрич-Генерал Тошево-Кардам. Затворен е й пътят Петолъчката – Бургас, като е въведен обходен маршрут – Ямбол – Средец – Бургас. Близо 100 коли останаха блокирани няколко часа край Нова Загора, след като катастрофа блокира движението по пътя между Нова и Стара Загора. Силният вятър и големите преспи пречат за почистването на пътя, който е затворен за движение. Закъсали автомобили има и на пътя Стара Загора-Чирпан между селата Ракитница и Богомилово, както и край село Оряховица, информира дежурният от Областният съвет по сигурността. Пет автомобила са затрупани от снега между селата Плоска Могила и Хан Аспарухово.

 източник: dnes.bg

27.01.2012г. 11:37ч. Пътят Созопол – Приморско е отворен!

Пътят Созопол-Царево е отворен. Автомагистрала „Тракия“ в отсечката Бургас-Карнобат е затворена. 10 екипа и 25 души от ЕВН работят за отстраняване на аварията с електричеството в 17-те села в област Бургас.

Твърде тежка е била обстановката през нощта в община Айтос. Силата на вятъра в Айтоско е била около 40 км/час, а температурата на въздуха -9 градуса, но усещането е било за далеч по-ниски температури. Щабът и службите не са допуснали да има бедстващи хора по пътищата. Имало е готовност при евентуално спиране на движението да се отвори училище „Христо Ботев” с цел настаняване на бедстващи хора. Пътищата към селата са отворени, продължава опесъчаването на заледените участъци. Училищните автобуси ще превозват учениците от населените места, училищата в града и селата ще водят нормални учебни занятия.
През нощта в четвъртък са били скъсани проводници и и е имало частични спирания на елподаването в селата Карагеоргиево, Тополица и Лясково. Аварийните групи на ЕВН работят непрекъснато и отстраняват периодичните сривове в елзахранването, причинени от паднали дървета и счупени клони в резултат на силния вятър. До момента няма сериозни щети.

Днес се почистват и опесъчават пътищата в планинските райони към селата Раклиново, Лясково, Зетево, Пещерско и Черна могила. Силата на вятъра в Айтоско е била около 40 км/час, а температурата на въздуха -9 градуса, но усещането – за далеч по-ниски температури. В Община Айтос е осигурено 24-часово дежурство, на тел. 0558/ 2 24-69, при необходимост всеки, гражданин на общината може да поиска помощ или да подава сигнали за аварии и проблеми, причинени от зимните аномалии.

От АПИ съветват гражданите да не предприемат рисковани пътувания с автомобили, ако това не е крайно наложително.

източник: burgasnews.com