Пътна маркировка от най-висок клас получава АПИ от асоциация „Пътна безопасност”

Пътна маркировка от най-висок клас получава АПИ от асоциация „Пътна безопасност” 1Созопол. На официална церемония сдружение “Българска браншова асоциация Пътна безопасност” в 13.00 часа ще предаде на Агенция „Пътна инфраструктура” дарение – маркировка и обезопасяване на опасен пътен участък при завоя на река Ропотамо на Път II-99, км. 284+300 /нов км. 37+165/, съобщиха от агенцията.

На участъка е поставена еластична предпазна ограда с три вълни и с висок клас на задържане, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка събразени с най-добрите европейски практики, делинеатори и алуминиеви кабъри.

Работата по обекта е извършена в кратки срокове – проектът стартира в началото на месец август, а вложените материали са от най-високо качество, техническото изпълнение отговаря на всички стандарти, като стойността на дарението е близо 24 000 лева . Дарението е пример за успешно партньорството между държавните институции и обществените организации, като се очаква в резултат на общите усилия да намалеят пътно транспортните произшествия и жертвите от тях.

Източник: ИА „Фокус“