ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция 1

ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция

ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция 2Амбициозното ръководство на футболния отбор на Созопол направи най-добрата селекция на играчи, с които да започне един много силен и успешен сезон. Бяха привлечени четирима професионални футболисти, които според изп. директор на ПФК ”Созопол” Румен Димов ще подобрят играта като цяло и ще повдигнат самочувствието на целия отбор, който си е поставил основната задача  за тази година ”Всеки мач- победа”.

Наско Заимов, род.90 г. е централен защитник , който бе привлечен от Кипър. Другият централен защитник в новата селекция е Борислав Джарналиев,род.89г., който идва от „Дунав” Русе. Нападателят Александър Балездров, род.90 г. е привлечен от Сливен. Тодор Йорданов, вратар, род 90г. е привлечен от „Черноморец” Бургас.

За голям успех на футболния клуб в тазгодишната селекция са включени пет футболиста от юношеската школа, старша възраст. Школите към созополския тим са подготвителна, детска,  и юношеска-младша и старша възраст. Работата с младите надежди на Созопол даде резултат и ръководството бере първите плодове от своята работа.Четирима от тях са родени през 93г., като Никола Бобчев е вратар, Стелиян Илиев, халф, Мелин Сабриев, който идва от Хасково и 1 година тренира в Созопол и Жулиян Иванов, нападател, който се очертава според специалистите и феновете като най-големия талант в юношеската школа. Най-младото попълнение на „Созопол” е Росен Павлов, род 95 г., който ще играе полузащитник.Следната възраст на отбора, с който Румен Димов ще громи противниците  е 22 г.3 м.

Отборът и тази година запазва капитанския състав, като титуляр е  Михаил Ралев, останалите му колеги са Спас Дончев и Диян Хаджиев.Голмайстор на отбора за 2011 г. е Стефан Тошков с 10 гола, следван от Диян Хаджиев с 8 гола. Третото място си поделят с еднакъв брой попадения Владо Бежански и Венелин Братанов. Най-класният футболист на отбора остава Мустафа Мустафа, който с играта си и успява да предаде характерен за морския отбор стил.

Тренировките на отбора  започнаха, като всеки ден тяхната интензивност и натовареност се увеличават

ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция 3ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция 4ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция 5ПФК „Созопол” започна сезона с отлична селекция 6

източник: www.sozopol.bg