Приключи фестивала „Морска раковина”


Приключи фестивала „Морска раковина” 1С гала концерт приключи международния фестивал на изкуствата „Морска раковина”. Отличените изпълнители от различните категории показаха истинска палитка от талант и дарование.Амфитеатъра се оказа тесен за публиката, която щедро аплодираше професионалните изпълнения на призьорите.

Фестивалът „Морска раковина” се организира от община Созопол и созополската туристическа агенция „Раковина” с управител Златан Андреев. Организатор на фестивала в Украйна е Федерацията за оздравителна и културна програма с директор Олга Яковлева.

Той се реализира под патронажа на председателя на общинския съвет в Созопол Красимира Германова. Тя откри фестивала и приветства най- добрите участници на финалния концерт.

Пожелавам ви да носите любовта към красотата и изкуството и да запазите младежкия устрем, с който покорявате сърцата на зрителите. Вашите изпълнения допълниха по неповторим начин артистичната атмосфера на Созопол.”

заяви в приветственото си слово Красимира Германова.

В продължение на няколко дни на сцената на амфитеатъра своето изкуство представиха участници от няколко рускоговорящи страни в различни категори в танцувалното, музикалното и театралното изкуство.Тазгодишното издание на фестивала на изкуствата „Морска раковина” показа висок професионализм по отношение на организацията и участниците в него.Нивото на фестивала привлече и Юлия Донецкая в журито на престижния форум. Юлия е композирала песните на много популярни руски изпълнители, сред които са Алла Пугачова и Филип Киркоров. ”Приех поканата за участие във фестивала, защото от няколко години той получи много висок авторитет у нас, а професионализма на участниците му е беспорен”- заяви водещият руски композитор.

Седмото  издание на фестивала включи още изложба на украински художници в Художествената галерия и джаз фест в Археологическия музей. Финалният концерт бе излъчен директно от няколко руски телевизии, което го прави изключително популярен.

Източник: Община Созопол