Приетият бюджет на общината гарантира стабилността и развитието на Созопол

Приетият бюджет на общината гарантира стабилността и развитието на Созопол 1
снимка: europa.eu

19 500 000 лева е бюджетът на община Созопол за 2011 година, съобщи за радио „Фокус” – Бургас кметът на общината Панайот Рейзи. Бюджетът на общината вече е одобрен от общинските съветници. Държавната субсидия е в размер на три милиона лева. По-малко са средствата предвидени в капиталовата програма на общината, тъй като бюджетът на Созопол е по малък с три милиона лева в сравнение с миналогодишния, каза кметът.

Всичко, което до момента е направено в областта на социалните дейности, се запазва. Детските градини остават безплатни, ще продължи общината да отпуска по 2 000 лева на всяко новородено дете. Запазват се дейностите на социалния патронаж, в спорта, в културната програма.

Всичко това отново е заложено и продължаваме да работим. Насочили сме средства за археологически разкопки, за довършването на басейна, на стадиона. Има обекти, които са от миналата година и трябва да ги приключим. Заложените средства в капиталовата програма са за спечелени проекти по европейски програми, които частично се финансират от общината. Проектът за подобряване на енергийната ефективност на сградите там има 15 % участие на общината и ние тези средства сме ги заложили. Според мен така гласувания бюджет гарантира стабилността на общината и нейното развити

каза Рейзи.

Източник: ИА „Фокус“