Премиера: „Кажи ми, че съм хубава“ на Теодора Стефчева

Премиера: "Кажи ми, че съм хубава" на Теодора Стефчева 1На 14-ти декември в читалище Отец Паисий се проведе премиерата на първата стихосбирка на Теодора Стефчева – „Кажи ми, че съм хубава“.

В навечерието на коледните празници, събитието събра на едно място приятели и любители на поезията. Сред гостите бяха заместник кмета на Община Созопол Катя Стоянова и председателя на Общинския Съвет Красимира Германова.
Да поздравят младата поетеса дойдоха и доказалите се вече созополски поети Паскал Кюмурджиев и Таня Сарандева.
Авторката бе представена от Калинка Маринова, редактор на книгата, за която Теодора казва

На нея дължа и обичта си към поезията. Всички ласкателства и цветя, са нищо в сравнение с признанието, което получих от напълно непознати хора, виждайки блясъка в очите им. Хората дошли тази вечер ме накараха да се почуствам специална дори и само заради факта, че студеното време не ги спря да присъстват на представянето на книгата.
Когато чух Паскал Кюмурджиев да чете мое стихотворение, се почуствах невероятно. Сякаш всичко това не се случва на мен! Благодрна съм на Община Созопол и по-конкретно на Марияна Паскалева за всичко, което направиха за да сбъднат мечтата ми.

признава Теодора след края на мероприятието.
Всички присъстващи получиха като подарък стихосбирката „Кажи ми, че съм хубава“, подписана от авторката.

За да бъде вечерта още по-приятна, бе организиран коктейл за всички присъстващи, където гостите можеха спокойно да си поговорят за Созопол, поезията и още нещо.

Източник: Новините за Созопол