Предлага се плаж за 1700 лв. на година


Предлага се плаж за 1700 лв. на година 1
Снимка: hotel-varvara.com


Липсата на интерес към търговете за отдаване на плажове под наем свали цените до рекордни нива. Плажът „Варвара“ в Царево например вече се предлага срещу 1745 лв. наем за целия сезон, става ясно от сайта на МРРБ. Наемите на този и други плажове паднаха с 30%, след като на търговете, обявени през април, не се стигна до избор на стопанин.

Плажът „Варвара“ не е много голям – използваемата му площ е около 2764 квадрата. Наемът е за срок от 5 години. Но и по-атрактивни ивици като къмпинг „Градина“ в Созопол също остава без наематели.

Затова при новите търгове наемът е намален от 112 хил. лв. годишно, на 78 хил. лв. Поради липса на интерес наемът за плажа „Камчия-север“ във Варна ще е малко над 104 хил. лв. Наематели се търсят още и за централния плаж в Созопол, „Каваците“, „Липите“, „Малък плаж Оазис“, „Росенец“, „Бяла“ и др.

В края на миналата седмица строителният министър Росен Плевнелиев обясни, че областните управители на Добрич, Варна и Бургас тепърва трябва да намерят стопани за 96 плажа. Ако не успеят, ивиците ще останат без охрана за лятото.

Източник: СЕГА АД