Празници на читалище Паисий Хилендарски

С концерт на Васил Найденов тази събота община Созопол ще открие туристическия сезон в курорта. Спектакълът започва в 19.30 часа на сцената на амфитеатъра – вход свободен.

На следващия ден състави от цялата страна ще си дадат среща в Созопол, където ще изнесат съвместен концерт “Красив роман е любовта”. Вечерта на старата градска песен започва в 19.00 часа, отново в амфитеатъра. С изявата стартират празниците, посветени на патронния празник на читалището, носещо името на Паисий Хилендарски. По повод 285 години от рождението му, на 18 юни в лекционната зала местните жители и гостите на града могат да видят празничния спектакъл “Работи без отдих, почивка, без сън”. Началото е предвидено за 17.00 часа.

Във вторник празниците приключват с концерт на ансамбъла на Българската армия при Централния военен клуб в София. Проявата ще започне в 19.00 часа в амфитеатъра. По-рано същия ден в църква “Св. Зосим” – Созопол – ще бъде отслужен водосвет в чест на патрон на читалището – йеромонах Паисий Хилендарски.

Източник: sozopol.bg