По Южното Черноморие стартира проучване за сексуалността на българина

По Южното Черноморие стартира проучване за сексуалността на българина 1От 17 до 22 август в Бургас, Созопол, Приморско, Поморие, Несебър и Слънчев бряг ще се проведе допитване от Националното проучване за сексуалността на българския мъж. До момента има попълнени над 14 500 анонимни анкети, като над 11 000 от тях са подадени на допитванията в София, Пловдив, Благоевград, Сандански, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово, Велико Търново, Русе, Ямбол, Стара Загора, Варна, а над 3500 анкети са попълнени на интернет страницата http://www.pitat.me/. Резултатите от събитието в София сочат, че българският мъж е „Всеотдаен любовник, но емоционално пестелив”.

Голяма част от жените се изказаха отрицателно главно за битовото отношение на мъжете и ги квалифицираха като арогантни, самовлюбени и егоцентрични. Над 90% от нежната половина, във всички възрастови групи, са отговорили, че българският мъж е добър любовник.

От резултатите в Пловдив се оказва, че пловдивчанките са много по-палави от софиянки. Представителките на нежния пол са ненаситни в сексуалните си контакти и обичат да се разнообразяват в любовния си живот. Над 80% от дамите признават, че поддържат сексуални контакти с повече от двама партньори и правят любов над три пъти на един сеанс. Оказва се, че световното първенство по футбол ни най-малко не пречи на сексуалните удоволствия. За момента пловдивчаните се самоопределят като полови атлети. От временните резултати се оказва, че в град Сандански, който някои наричат „столицата на секс туризма”, жените не коментират сексуалния си живот. Едва 30% от попълнените анкети са от представителките на нежния пол, като под един процент от тях са жени на възраст над 40 години. „Не мога да коментирам”, „Нямам време” и „Нямам мнение” бяха най-често даваните отговори. От проведеното проучване в Благоевград стана ясно, че представителките на женското съсловие също отказват да разговарят на теми, свързани с интимния им живот. За разлика от своите съседки обаче се оказа, че те са тигрици в леглото. На въпроса „Колко пъти правите секс на един сеанс с партньора ви?” над 80% от отговорите бяха „два и повече”. Резултатите в Плевен, Ловеч и Враца показаха, че Плевенчанки са сексуално недоволни от мъжете. От всички проведени събития в различни градове в страната, за първи път в Плевен над 30% от анкетираните жени дадоха негативни оценки за сексуалните способности на българския мъж. Над 99% от врачаните са категорични, че не използват сексуални стимуланти, като за по-сигурно някои допълнително поясняват: „Мен такова ми не требе”. Резултатите от проучването показват, че жените в Ловеч са изключително моногамни. Над 99% са отговорили, че подържат контакт само с един партньор. Жителите на град Ловеч се оказаха пуритани. Голяма част от тях минаваха покрай анкетьорите клатейки възмутено глава. На събитието в Ямбол хората реагираха доста позитивно и бяха отворени да споделят мнението си по въпросите със сексуалността. Попълниха се почти  700 анкетни карти. 60% от мъжете и 64% от жените в Ямбол се обединяват в мнението, че българският мъж е добър любовник. При проблеми в секса и ерекцията, ямболиите са склонни да търсят всевъзможни консултации и решения на ситуацията – от врачка до хирург.

В Стара Загора екипът се сблъска с подчертано неодобрение и възмущение от страна на гражданите. Въпреки това в анкетите жените показаха добра запознатост с  хапчетата за повишаване на половата мощ. Коментарите им са балансирани, но заралийките са първите, които споделят резултата от употребата секс-хапчетата: ” Помагат определено за един страхотен секс”, „Използвала съм ги и са супер”, „Помагат, но временно”, „Помага и дава увереност”, , Не действат”, „Въпрос на дозировка” и др. Мъжете обаче са доста по-лаконични и не конкретизират дали прибягват до стимуланти.

В Русе сексът също се оказа тема табу. Някои от присъстващите обясниха ниската активност на попълващите с това, че русенци все още се смятат за аристократи и такива неща не ги обсъждат. Че русенци се дистанцират от обсъждането на сексуалността си личи и от резултатите. При проблем с ерекцията 49% от мъжете са склонни да търсят информация и решение от материали в медиите, отколкото да дискутират въпросите с приятели или лекари. Русенки подкрепят мъжете си, но при нужда са склонни да предложат комплексни решения. Подчертано моногамни (87%), те се ориентират към паралелна връзка основно ако не са удовлетворени от основния си партньор, за разлика от Ямбол, където основната причина е нуждата от разнообразие.

Във Велико Търново хората обаче бяха по-словоохотливи.  Много от тях коментираха, че сексът не е най-честото им преживяване. Според данните от анкетите на мъжете при 38% от случаите в които има проблеми със секса, то е защото няма достатъчно желание. Търновчанки обаче вярват в сексуалната мощ на половинките си. Близо 72% от тях смятат партньорите си за добри любовници и това е доста висок процент одобрение сравнено с резултатите от другите градове. Според един гражданин на старопрестолния град не само търновци, но въобще родните мъже не са най-всеотдайните и галантни партньори. По негово мнение „българският мъж обижда жена си от вратата и след като се наяде започва да й говори – писенце, котенце, миличко хайде да си лягаме”.

Целта на проучването е да се добие подробна информация относно сексуалната способност на българския мъж. Освен за „силната половина” от гражданите, има въпросници и за нежния пол. „Може ли и по колко може българският мъж?”, „Добър любовник ли е българският мъж”, „Удовлетворява ли партньорката си”, „Обичайно с колко партньори поддържа сексуални отношения?”, „Колко често се е случвало да има засечки в половия акт?” – това са само част от провокативните въпроси, които ще бъдат зададени.

Националното проучване „Става ли българският мъж?” ще се проведе в редица големи български градове, но ще може да се гласува и онлайн на сайта http://www.pitat.me/. Подобен тип допитване сред населението се провежда за първи път в България. У нас темата за мъжката потентност е табу. Анкетата ще предостави ценна и обективна информация за реалните възможности на българския мъж. Проучвания от подобен тип са изключително популярни в чужбина и са от сериозно значение за общественото дискутиране и разрешаването на тези мъжки проблеми.

Сайтът http://www.pitat.me/ ще провежда различни актуални допитвания в обществото, чиято цел е да разкрият различни обществени табута и да развенчаят социални митове.