По проверка на Константин Гребенаров: 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър

По проверка на Константин Гребенаров: 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър 1
Снимка: bnt.bg

197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър, е показала последната проверка от областния управител на Бургас Константин Гребенаров. Гребенаров заяви, че регистриране на нов настоящ адрес във връзка с местните избори е традиция по морските общини.

Подобно явление е имало и на предните избори, случва се и сега по оста Несебър – Созопол, категоричен е областният управител. След проверка в ГРАО се оказва, че най-голямо увеличение на населението има в Равда, Свети Влас, Тънково в Община Несебър и село Габър в Община Созопол.

В тази връзка областният управител е поискал от полицията проверка на място, за да се види къде точно е струпването на хора. До края на месеца от проверката ще излязат конкретните резултати. 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър е показала последната проверка. От тях 194 са с временна регистрация, а останалите с постоянна регистрация. Постоянно в селото живеят някъде около 85 човека. За цялата община Созопол новорегистрираните са около 1200 човека, каза още Гребенаров.

„Моите служители се съобразяват изцяло със законите. За мен нещата са нормални. Това, че един човек желае да се регистрира в даден град или село, това не значи, че с тази временна регистрация ще дойде да гласува тук”, коментира кметът на Община Созопол Панайот Рейзи.

Още информация по темата можете да откриете и в сайта на Българската национална телевизия: Купуване на гласове в Созополско

Източник: ИА “Фокус”