Обедно меню за 5 лв. и 10 лв. за легло - по-евтино от Благоевград посрещат на морето 1

Обедно меню за 5 лв. и 10 лв. за легло – по-евтино от Благоевград посрещат на морето

 

Обедно меню за 5 лв. и 10 лв. за легло - по-евтино от Благоевград посрещат на морето 2
Гости от Благоевград и страната се насладиха на хубавата скара и професионализма на персонала

 

С ниски цени в заведенията, квартирите и хотелите стартира вчера летен сезон 2010 г. по Южното българско Черноморие, установи репортер на “Струма”. Обедно меню за 5 лв. с първо, второ и трето – пилешка супа, миш-маш и палачинка със сладко или зеленчукова супа, свинско с картофи и диня, изумява и най-песимистично настроените относно цените туристи. По традиция Южното Черноморие е любимо на жителите от Благоевградска област. В Слънчев бряг, Созопол, Приморско и Поморие вече има доста почиващи, но все още не е пълно.

Рецепционистите на хотелите заявяват, че това ще стане през юли и август, за когато резервациите вече са около 80%.

Легло в квартира се намира от 10 до 15 лв., и то в много добри стаи, цените в новите хотели са от 30 до 50 лв. в зависимост от звездите и линията, на която се намират. Най-оживен в момента е Слънчев бряг, където освен много българи има и чужденци, като преобладават руснаците и германците. От няколко дни започнаха да се пълнят и Созопол, Поморие и Приморско. Това са курортите, които се очертават да са най-евтините за българския турист дестинации.

Един от най-известните ресторантьори от Благоевград Красимир Николов също се ориентира към Созопол, като тази година вместо 2, както бе през 2009-та, отвори 4 заведения. В новата си пицария Кр. Николов е обявил цени по-ниски, отколкото са в момента в областния център на Пиринско. Салата от зеле се предлага за 0.60 лв., мешаната струва 1.50 лв., боб чорбата е 0.90 лв., пиле с ориз – 2.30 лв., пълнените чушки – 2.80 лв., бирата – 1,50 лв. В другите си заведения “Чеверме бунара” и “Механата” той е заложил на добрата скара и хубавата музика. Още от първия ден след откриването на обектите оркестър “Каручка” изуми и забавлява с хитовите си изпълнения насядалите гости не само от Пиринско, но от страната, като скарата не спря да цвърчи, а питиетата да се леят сред прохладата на крайбрежието.

По последни данни на туроператорите сезон 2010 г. ще е по-добър от миналата година, повече ще са нашите туристи, които ще предпочетат родното Черноморие заради ниските цени и много по-луксозните хотели, отколкото в курортите зад граница. А и не е за пренебрегване, че купонът у нас е върхът, за разлика от Гърция и Турция, където освен пенсионерската обстановка и цените са многократно по-високи.

Източник: struma.com