Появиха се съмнения относно радиационната активност на залива “Вромос”

Появиха се съмнения относно радиационната активност на залива "Вромос" 1
Снимка: segabg.com

От години заливът “Вромос” е проблем заради различни интереси и желания да се ползва дори и за сметище на отпадни средства. Това каза за БНР екоактивистът Манук Манукян.
А за сегашното състояние и новините около “Вромос”, той подчерта: “Сега явно има други интереси. Някой нещо е решил. Аз Ви казах, не вярвам да е толкова  завишена радиационната активност”.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров потвърди мнението на еколозите: “Щом резултатът от изследването на водата показа, че тя не е опасна за здравето и няма замърсяване, това означава, че няма от дъното такива отпадни материали, които биха повишили радиацията или биха замърсили водата”.

Областният управител Гребенаров съобщи пред БНР, че е взето решение да се извърши проверка как са похарчени средствата, отпуснати по ФАР за почистването на залива “Вромос”.


Припомняме, че вчера плажът “Вромос” в Община Созопол бе затворен заради повишена радиация. Това съобщиха за Информационна агенция КРОСС от Главна Дирекция “Гражданска защита”.
/ВС/

Източник: Информационна агенция КРОСС