Поздравление от кмета на община Созопол по случай Националния празник на България

Поздравление от кмета на община Созопол по случай Националния празник на България 1Уважаеми жители на община Созопол,

Скъпи съграждани,

В навечерието сме на 133–та годишнина от Освобождението на България от Турско робство-най- великата дата в българската история, поставила началото на българското възкресение.

С Трети март отбелязваме възкресението на един народ, който близо 500 години беше без своя политическа и духовна свобода, народ, чиято висока самобитна духовна и материална култура бе подложена на унищожение.

На Трети март България получава дългоочакваната изстрадана свобода, за да заеме достойно мястото си в семейството на свободните и демократични европейски държави.

Днес, повече от всякога сме длъжни да помним и почитаме героите дали живота си за свободата ни. Днес, повече от всякога трябва да сме достойни за техния героизъм. Днес трябва да сме отговорни за бъдещето на България!

Дълбок поклон пред паметта на участниците и загиналите за свободата на милото ни Отечество българи, руснаци, украинци, румънци, финландци, арменци и др.смели войни.

Уважаеми жители на община Созопол,

Скъпи съграждани,

Трети март е символ на това, че общата воля и обединени действия са гаранция за преодоляването на трудностите, пред които всеки народ неизбежно се изправя.

По повод светлата дата приемете искрените ми поздравляния и пожелания за здраве, успех, благополучие и просперитет на всички вас и на целия български народ!

Източник: Прес център община Созопол