Поздравителни адреси за Деня на Християнското семейство в Созопол

Поздравителни адреси за Деня на Християнското семейство в Созопол 1
Днес Църквата отбелязва празника Въведение Богородично. Това е един от дванадесетте велики християнски празници, отбелязван и от православната, и от католическат църква

Близо 45 младежи, които навършват пълноление през настоящата година получиха поздравителен адрес от кмета на община Созопол Панайот Рейзи по случай Деня на християнското семейство и християнската младеж.

Навлизате във възраст, когато дръзновението и мечтите, Ви правят част от света на възрастните.   Пожелавам Ви здраве, щастие и успехи и запазете младежкия устрем и вдъхновение по не винаги равния житейски път

се казва в поздравителния адрес до младите хора. По традиция за Деня на християнското семейство, което се отбелязва с особена почит в Созопол поздравления от градоначалника получават и младите семейства, които са сключили граждански брак през настоящата година.

На тях Панаойт Рейзи пожела любовта да бъде светлината, която ще води новобрачната двойка по пътя на съвместния живот и ги увери ,че в негово лица имат подкрепата на община Созопол, за да бъде живота на децата им по- добър и по- сигурен.

Тази година поздравления получиха и достопочтените семейства, които отбелязват сребърна и златна сватба. Специално място в обществения живот на града има тракийското дружество „Яни Попов”, което не пропускат възможност да предаде на младите съкровенното  чувство на родолюбие и уважение към българските традиции. За Деня на християнското семейство, патриотичната организация организира семейна среща на своите членове и симпатизанти, като обръща специално внимание на младите семейство. Созополските тракийци предават на идните поколения един стар български обичай, който е съпътствал празника на Въведение Богородично. След посещение на празничната служба в църквата, младото семейство отива на гости в дома на родителите на младоженеца, а там свекървата е омесила и изпекла вкусна погача намазана с мед. Под зоркия й поглед младите отчупват парченце питка и подават залък – младоженеца на булката и обратно. Така дават обет, че ще се грижат един за друг и ще пазят сладостта на любовта. Празненството на тракийците продължава с богата трапеза и много хора и песни.