Подводни кадри във филмa за Созопол – “Това е България”

Подводни кадри във филмa за Созопол - "Това е България" 2
Подводни кадри във филмa за Созопол - "Това е България" 3
снимка: paylessbg.com

Продължава заснемането на кадри за първия български видеокаталог “Това е България” от екипа на “Травъл ТВ”. В продължение на три дни екипът ще снима в Созопол. Правят се подводни кадри в акваторията на созополското пристанище. Заснети са останки от жилища, керамични съдове, каменни и костни оръдия на труда от бронзовата епоха. Созополският залив стана притегателно място за екипа, на който специално за снимките общината предостави яхта .

Освен приключението по вода, маршрутът на снимачния екип включва и редица забележителности в община Созопол като Стария град, видеоразходка из музеен комплекс “Южна крепостна стена и кула”, крепостна стена и кули, строени по времето на император Анастасий, Археологически музей, Картинна галерия, старинни църкви от възрожденски времена „Свети Зосим“ и „Света Богородица“, къщи на някои интересни личности, живяли и творили тук.

Районът около Созопол се оказа любимо място не само за археолозите, но и за нашия екип.  Старинните околности на Созопол са не по-малко интересни от самия град

Подводни кадри във филмa за Созопол - "Това е България" 4
снимка: bg-diving.com

разкри продуцентът Виктор Димчев.  Островът Свети Иван е примамливо място, а бреговете около Созопол са живописни и особено високи, с множество скали и малки плажове, закътани между тях. От нашата камера също бяха уловени Аркутино или Мечешкото блато като част от резервата Ропотамо и прекрасните пясъчни лилии.

източник: прес център община Созопол