Плажовете на „Каваци“ и „Градина“ вече имат наематели

Плажовете на "Каваци" и "Градина" вече имат наематели 1Стартирала е процедура за отдаване под наем на плажни ивици в Бургаско, съобщи за зам.-областният управител Златко Димитров.

На този етап са девет плажовете, за които областна управа е получила разрешение от МРРБ за отдаването им на концесия.

„Ще продължим процедурата за онези плажове, за които през лятото нямаше кандидати. Сред тях са централния плаж на Бургас и Малкия плаж на Лозенец“, допълни Димитров.

Той уточни, че сред плажовете, за които е стартирала процедура, преобладават тези, които до сега са били отдавани от кметовете на общини, тригодишните им договори са изтекли и в момента се преотдават от МРРБ. Сред тях са плажовете в Св. Влас и Иракли. Заместник-областният управител допълни, че времето е много удачно за започване на такива процедури, тъй като те траят дълго време и трябва да се спазят срокове.

Междувременно през седмицата чрез търг с тайно наддаване в МРРБ два плажа вече ка се сдобили с наематели. Това са плажовете „Каваци-юг” и „Къмпинг Градина”. „Черноморска брегова група”ООД- Созопол ще стопанисва „Каваците-юг“ за 29 500 лв. с ДДС годишен наем. „Къмпинг Градина” ще бъде отдаден на „Ви Ем” ЕСОД-Бургас за сумата от 66 666 лв с ДДС за година.

Източник: Фактор