Група от петима точили бюджета на Созопол с имотни сделки

Група от петима точили бюджета на Созопол с имотни сделки 1Петима души са обвинени за изнудване и престъпления против финансово-кредитната система.

Двама от членовете на групата са от София, а останалите са от Бургас. Разследването обаче се води в Бургас, тъй като измамите са осъществяване предимно на територията на община Созопол.

Петимата са разследвани в продължение на няколко месеца от ГДБОП и местни полицаи под ръководството на Окръжната прокуратура.

На смятаните за организатори на групата – семейството Светлозар и Румяна Лолови, е повдигнато задочно обвинение, тъй като са извън страната.

Един от участниците в групата – Рангел Станчев, на 35 години, е задържан вчера с прокурорско разпореждане за 72 часа.

Престъпната група е ощетявала бюджета, като е извършвала разпоредителни сделки с жилища основно в община Созопол, на силно занижени цени, вписвани в нотариалния акт. 
Реалната себестойност, получавана от продавачите, била многократно завишена.

Сделките са осъществявани в периода 2007-2009 година.Точна стойност на щетите, нанесени на бюджета, е в процес на изясняване.

Има данни за неправомерно облагодетелстване с общинска и държавна недвижима собственост на някои от членовете на групата.