Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол 1

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол 2
Павел Господинов

Според очевидци, Павел Господинов помагал в гасенето на пожара от първите минути. В последствие дори приютил оцелелият Георги Георгиев у дома.

В случай, че разследващите докажат, че подпалвачът от Созопол е знаел, че къщата не е празна ще му бъдат повдигнати нови обвинения – в убийство.

В районното полицейско управление – Созопол бяха привикани един куп хора на разпит, сред тях и Павел Господинов. Не след дълго разследващите разбират от самия него, че именно той е авторът на извършеното деяние.

Часове след палежа в стария Созопол, Господинов обикалял около къщата.

„Въпреки че не са ми платили една част от наема, който е, никога не съм имал резки взаимоотношения с тях. Винаги – „Здравей – здрасти!“, снощи дори му дадох дрехи да се преоблече“

обясни тогава подпалвачът пред бТВ.

Господинов бил наемодател на семейството. Те били на квартира у тях през 2009 г. Дължали му пари за наем, но не е ясно защо чак сега мъжът е решил да разчисти сметките си и то точно по този начин.

Срещу Павел е повдигнато обвинение по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс, като предстои да бъде внесено искане за постоянната му мярка „задържане под стража”.

източници: btv.bg, besove.bg, burgasutre.bg