Отличници водят манифестацията за 24 май в Созопол

Отличници водят манифестацията за 24 май в Созопол 2

Община Созопол организира манифестация за Деня на българската писменост и славянска култура.

Отличници водят манифестацията за 24 май в Созопол 3
снимка: bosile4eta.com

Тя ще се състои на 24 май, вторник, и шествието от ученици, учители и деятели на културата ще започне от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” от 9.00 ч. В първите редици ще застанат 70 отличници, за които има приготвени специални ленти. За манифестацията е поканен духовия оркестър на щаба на Трета армия в Сливен.

 

Манифестацията ще продължи до амфитеатъра, където ще се състои празничен концерт, организиран от читалище „Отец Паисий”.

В началото на концерта ще бъдат поздравени и отличени 30 деятели на културата в община Созопол, а първокласниците ще получат първите си дипломи.
Празничните прояви, организирани от община Созопол ще започнат на 20 май ,петък, с второто издание на Бал на учителите. В него ще вземат участие всички преподаватели, които работят на територията на общината, а осем от тях, номинирани от своите колеги ще получат награди. За доброто настроение на педагозите ще се погрижат талантливите изпълнители от група „Сезони” с ръководител Стефан Диомов.

Ден преди това, на 19 май,четвъртък, в с. Росен ще се проведе първият по рода си фестивал на детската креативност, организиран от ОУ „Христо Ботев” с. Росен Участници във първото издание на фестивала са ученици от ОУ ”Христо Ботев” с.Росен, ОУ ”Отец Паисий” с. Равна гора и СОУ ”Христо Ботев”- гр. Камено.

Всяко училище ще бъде представено от отбор от 15 ученици, като по пет участника ще представят отборите в конкурс по приложно изкуство, във форми на сценично изкуство и във викторината „Аз съм гражданин на България и Европа”. В рамките на фестивала ще се проведе и конкурс ”Родител на годината”.
Програмата на община Созопол, посветена на Деня на българската култура и славянската писменост, включва и гостуване на Драматичен театър „Любомир Кабакчиев”.

На 23 май, понеделник, любителите на театралното изкуство ще могат да се насладят на театралните постановки, които са безплатни за жителите и гостите на града.. От 11.00 ч. за децата ще бъде представена пиесата „Принцесата и свинаря”, а от 18.00 ч. е постановката „Боси в парка”.

източник: ИА “Фокус”