Олимпиада по математика

Олимпиада по математика, български език и литература по случай приемането на България в Европейския съюз ще се проведе тази събота в Созопол. Начинанието е под патронажа на кмета Веска Караманова и се организира от общината и хотелски комплекс “Лист”.

В състезанието ще се включат общо 89 деца от 5 до 8 клас от Черноморец, Атия, Росен, Крушевец, Зидарово и Созопол. Участниците в олимпиадата по математика ще трябва да решат по три задачи и по шест тестови въпроса. Децата с литературни интереси пък ще бъдат оценявани по написани от тях разкази, есета и стихотворения. Писмените работи ще бъдат оценявани от комисии, в които влизат преподаватели от Созопол и Бургас.

Победителите ще получат парични награди, отделно ще бъдат присъдени колективни награди на трите най-добре представили се училища от общината. Всеки участник ще получи диплом, а всяко школо българското знаме и флага на Европейския съюз, казаха организаторите. Състезанието започва в 9 часа в училището в Созопол. По-късно мероприятието ще се пренесе в хотелски комплекс “Лист”, където ще бъдат наградени победителите и ще бъдат прочетени най-добрите творби посветени на Европейския съюз.

Източник: sozopol.bg