Олимпиадата – резултати

Училище “Свети Свети Кирил и Методий”- Созопол грабна първо място на провелата се през уикенда в града олимпиада по математика, български език и литература, посветена на приемането на страната ни в Европейския съюз.

Състезанието, в което се включиха деца от още 5 училища в общината, е под егидата на кмета Веска Караманова и се организира с подкрепата на хотелски комплекс Вила “Лист”. Учениците от Созопол успяха да спечелят най-много индивидуални призове, заради което школото бе удостоено с престижното първо място. Веднага след него в отборното състезание се наредиха училищата в Черноморец и Крушевец.

Общо 89 деца от 5 до 8 клас се състезаваха в олимпиадата. Всеки от младите математици се труди над три задачи и шест тестови въпроса. Най-добрите бяха удостоени с индивидуални грамоти. Награди получиха и децата, написали най-хубави разкази, есета и стихотворения, посветени на Европейския съюз. Писмените работи бяха оценени от комисии с преподаватели от Созопол и Бургас.

Състезанието бе открито от главния секретар на общината Константин Палазов в созополското училище, а връчването на наградите и представянето на най-добрите литературни творби стана в хотелски комплекс Вила “Лист”, където бе осигурена и почерпка за децата. Всеки участник в олимпиадата получи от организаторите диплом, а всяко училище – българското знаме и флага на Европейския съюз.

Източник: sozopol.bg