Обявиха за издирване семейство Лолови

Обявиха за издирване семейство Лолови 1Бургаската окръжна прокуратура обяви за издирване семейство Румяна и Светлозар Лолов. Постановлението за международно издирване на бизнес-семейството, чиято собственост е луксозният хотел „Бургас“ в центъра на града, е издадено днес, съобщи прокурорът по делото Ангел Георгиев.

В понеделник Областната дирекция на полицията разпространи съобщение, в което се твърди, че Румяна и Светлозар Лолови са с повдигнато обвинение за рекет и финансово-кредитни измами. Разследването срещу тях е било водено месеци наред съвместно с Окръжна прокуратура. Двамата в момента са извън страната, затова обвинението е повдигнато задочно. В схемата са замесени още трима мъже.

Лолови в момента са в Щатите, писа вестник „24 часа“. Те били на гости на сина си, който учи там. Антимафиоти са атакували луксозната вила на Лолови край Райския залив южно от Созопол, от която са иззети доказателства, научи пише още вестникът. Проверяван е и техен комплекс близо до къмпинг „Веселие“.

Според полицията групата е притискала фирми и граждани, извършващи строително-монтажни работи, за да не им искат дължими суми, има случаи на побои и заплахи за живота.

Според събраната документация държавният бюджет е ощетен със солидни суми, тъй като продаваните от Лолови курортни жилища са вписвани на занижени цени, за да се плащат минимални такси.

Цитирани в други медии, Лолови твърдят, че сами са подали сигнал до МВР за другите трима. По обясненията им излиза, че те са невинни и също са били измамени.

„Нямам намерение да водя задочен спор по медиите с Лолови. Ясно е казано в съобщението кой за какво престъпление е привлечен към отговорност“, коментира говорителят на Окръжна прокуратура Станимир Христов. Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев потвърди, че всеки има право да говори каквото си иска, но семейството е обявено за издирване.

Търсенето им ще става по международен договор за правна помощ, който България е подписала със САЩ, тъй като Интерпол не действа на територията на Щатите, уточни Георгиев.

Източник: burgasinfo.com