Община Созопол ще кандидатства по норвежка програма за реконструкцията на о.Свети Иван

Община Созопол ще кандидатства по норвежка програма за реконструкцията на о.Свети Иван 1Всичко, което се случи на остров Свети Иван, се случи през една норвежка програма. Посланичката на Норвегия ни каза, че и тази година в програмата ще бъдат заложени и ще може да се кандидатства за средства за реконструкцията на острова. Това каза в интервю кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Той обясни, че се надява общината да спечели проект, за да може да се изградят кейовите стени, където да спират корабчетата, да се направят алеи, пътеки и да се стига до манастира.

„Има и някои трудности, защото Законът за Черноморското крайбрежие не е изчистен по отношение на завземането на територии от морето. Но самата държава, в лицето на премиера, на министрите, на Народното събрание, на Министерски съвет виждат потенциала на религиозния туризъм и се надявам също да ни помагат”, каза кметът.

Рейзи припомни, че по Оперативната програма към МРРБ за подпомагане на туризма ще се отпуснат средства и ще се направи сериозна масова кампания на цялата страна.

„Надявам се в тази кампания и Созопол, и мощите да бъдат засегнати”, посочи Рейзи.

Източник: ИА “Фокус”