Оборен режим за отглеждане на животните в общината

Оборен режим за отглеждане на животните в общината 1Днес в 14 часа ще се проведе общинска епизоотична комисия, на която кметът на община Созопол Панайот Рейзи ще предложи въвеждането на оборен режим на отглеждане на животните.

Кметът посочи, че се надява предложението му да бъде прието. Неговото мнение е че това трябва да стане, за да се спасят животните.

Ние ще въведем оборен режим, защото предварително трябва да вземем мерки, за да сме по-спокойни. Преди една седмица имахме среща с животновъдите от общината, на която среща информирахме хората за мерките, но все ще не бе открит шап в с. Граматиково. Сега вече ситуацията е сериозна, защото селото е близо до нашата община и де факто 27-28 км каквото е разстоянието между село Крушевец, част от община Созопол и с. Граматиково, общ. Малко Търново, е нищо и затова ще вземем строги мерки, за да предотвратим нови огнища на заразата

каза Рейзи.

Кметът на община Приморско Лиляна Димитрова, която е втората община след Созопол, на която Регионалната ветеринарномедицинска служба предлага оборен режим да се въведе за домашните животни, също посочи че утре ще има епизоотична комисия, на която въпроса ще бъде разгледан.

Източник: burgas24.bg