Обновено е читалището в село Росен

Обновено е читалището в село Росен 1С водосвет отслужен от отец Беров и в присъствието на кмета на община Созопол Панайот Рейзи, общински съветници, кметове на съставни селища и читалищни деятели от цялата община бе открита изцяло ремонтираната сграда на културния дом в с. Росен.

Битовата група към читалище „Ангел Кънчев” поздрави с народни песни жителите и гости на селото дошли на официалното откриване на обновената сграда. Лентата бе прерязана от кмета Панайот Рейзи и кмета на село Росен – Паунка Костадинова. „Обновената сграда на читалището е един чудесен подарък за жителите на с. Росен и се надявам ,че ще се превърне в място, където се развива активен обществен живот" заяви в приветственото си слово кметът Панайот Рейзи и подчерта, че грижата за културните институции в общината е сериозен ангажимент за него и неговия екип. Той подари за нуждите на читалището музикална уредба и фотоапарат. Своята благодарност за грижите на общинска администрация за селото изрази кмета Паунка Костадинова, която заяви, че в сградата свое място могат да намерят жителите на селото, защото там се намират читалня, киносалон, компютърен клуб, младежки клуб и клуб на пенсинера.

Гостите и жителите на селото разгледаха напълно ремонтираните помещения в културния дом, където ги посрещна и специално подредена етнографска сбирка. За по- малко от година приключи цялостният ремонт на сградата , която от своето създаване преди 45 години не е бил ремонтирана. Извършен е цялостен ремонт на покрива на сградата, като старият покрив е премахнат и е изграден изцяло нов . Направена е изолация на цялата сграда, сменена е дограмата. Изцяло обновени са стълбищата, площадката и градинката пред сградата. Вътре в сградата е подменена изцяло ел.инсталацията, сменени са вратите, стените са облицовани с гипсокартон. Построена е нова тоалетна в библиотеката, с която тоалетните в сградата са вече три. Подменена е подовата настилка в киносалона и са монтирани нови столове, подменено е осветлението и отоплението. Окачен таван сменя каратавана на библиотеката.

Източник: Община Созопол