Няма нито една катастрофа това лято по оградената с мантинела отсечка по пътя Бургас-Созопол

Няма нито една катастрофа това лято по оградената с мантинела отсечка по пътя Бургас-Созопол 1
© BulPhoto

Няма нито една катастрофа това лято по оградената с мантинела отсечка по пътя Бургас-Созопол. Това коментира директорът на Областната дирекция на полицията в Бургас комисар Милен Димитров.

По думите му поставянето на мантинелата по един от най-рисковите пътни участъци по Южното Черноморие дава изключително добри резултати. За сравнение в участъка от Атия до Созопол, където мантинела не е поставена, са станали две тежки пътнотранспортни произшествия. И при двете катастрофи няма жертви, но пък са нанесени сериозни материални щети.

Друг проблемен участък през лятото е пътната отсечка от Карнобат до Петолъчката. “Това се дължи на съвсем естествената фуния, която се създава на изхода на магистралата. Създадохме организация в началото на юли, всеки уикенд от петък до неделя изпращахме екипи на моторизираното подразделение “Сигма”, усилени патрули на районното управление в Карнобат и не допуснахме за нито един момент затапване в този район, движението не е спирало за секунда.

Действително през летния сезон в този район станаха няколко тежки катастрофи с жертви, но те бяха предимно в тъмната част на денонощието”, посочи комисар Димитров. По думите му обстановката по пътищата става все по-сложна. Факторите, които влияят върху пътния травматизъм и произшествията, които се случват на пътя са няколко. “Все по-увеличаващият се поток и трафик от автомобили. Не без значение е и голямата разлика в класовете автомобили и динамичните качества и системите за сигурност на различните марки автомобили. Все още по пътищата ни се движат старите руски Лади, движат се и съвременни автомобили на голяма стойност, които разполагат с най-съвременните системи за сигурност”, обясни комисар Димитров.

Източник: ИА “Фокус”