Нов пенсионерски клуб зарадва жителите на село Индже войвода

Нов пенсионерски клуб зарадва жителите на село Индже войвода 1С водосвет отслужен от отец Николай започна церемонията по официалното откриване на обновената и изцяло ремонтирана зала, където се помещава клуба на пенсионера в китното странджанско село Индже Войвода.

На откриването на новия клуб присъстваха председателят на общинския съвет Красимира Германова и кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Той приветства жителите на селото с новата придобивка и ги увери ,че въпреки кризата общината изпълнява поетите ангажименти към жителите на всички съставни селища.

” Живеем в трудно време и кризата ни притиска, но нашите ангажименти към възрастните и уязвими жители на общината остават и ще ги изпълняваме и занапред”

заяви кмета Панайот Рейзи като подчерта, че за неговия екип социалната политика е приоритетна.

В трудни времена трябва да се подкрепяме и уважаваме, за да можем заедно да излезем от кризата и да продължим напред

заяви още Рейзи. Жителите на село Индже Войвода ползват услугите на социалния патронаж, а с откриването на новия пенсионерски клуб ще имат и място, където да се събират и общуват.

Преди кмета Панайот Рейзи и кмета на с. Индже Войвода Атанас Димитров да прережат лентата бяха поднесени и подаръци за новия пенсионерски клуб. От името на общината клубът се сдоби с хладилник, а председателят на общинския съвет подари на възрастните хора няколко вида занимателни игри и цвете, за което да се грижат, така както за новия клуб. Подъръци бяха поднесени и от Горскотото стопанство, което се намира на територията на селото.

Жителите и гостите разгледаха обновения  пенсионерски клуб, а битовата женска група към клуба изпяха няколко красиви странджански песни.

Само преди няколко дни пенсионерският клуб в с. Индже Войвода получи и име. Клубът носи името Димитър Шопов, жител на селото който години наред е помагал за неговото развитие. Благодарение на него именно в с. Индже Войвода се намира административната сграда на горското стопанство, спомогнал е за изграждане на водопровода и е помогнал на близо 90% от жителите на селото да станат бургаски жители преди години-спомнят си местните.

Източник: Община Созопол