Нов пенсионерски клуб в Созопол

Нов пенсионерски клуб в Созопол 1Клубът на пенсионера „Чайка” в Созопол се сдоби с още едно помещение, където възрастните хора ще могат да общуват и да участват в обществения живот на града.Новият пенсионерски клуб се намира в сградата на Административния център.

С водосвет отслужен от отец Иван бе открит новия пенсионерски клуб в присъствието на членове на клуба на пенсионера и много жители на града. Лентата на новата придобивка отряза кметът Панайот Рейзи и пожела на възрастните хора здраве и активно участие в обществения живот. ”Новият клуб ще даде възможност на повече възрастни хора да общуват и заедно да празнуват своите празници. Клубът в новата част на града ще улесни достъпа до дейността на организацията на повече хора. Нека това ни обедини за доброто на Созопол”- пожела по време на откриването на клуба кметът Панайот Рейзи.

Нов пенсионерски клуб в Созопол 2В Клуба на пенсионера „Чайка” членуват 180 възрастни, като близо 70 от тях живеят в новата част на Созопол. Грижата за възрастните хора е част от социалната политика на общинската администрация, която осигурява функционирането на пенсионерски клубове във всяко населено място в общината, както и обхващането на всички възрастни и самотноживеещи хора в мрежата на социалния патронаж.
 

 

Източник: Община Созопол