Несебър и Созопол вече пълни с мъртви души за изборите догодина

Несебър и Созопол вече пълни с мъртви души за изборите догодина 1Несебър е пълен с „мъртви души”, които се регистрират масово за да упражнят своя вот на изборите догодина. Подготовката за изборен туризъм е в разгара си. Само за три месеца в периода от 1 септември 2010 г. до 30 ноември т.г. на територията на Община Несебър са се регистрирали по настоящ адрес 1228 нови жители. 424 от тях са с регистрация в град Несебър, 297 в Свети Влас, 238 в с. Равда, 98 в с. Гюльовца и т.н. Често се случва на един адрес да има по десет новорегистрирани несъбрлии, но собствениците на имотите твърдят, че тези хора не живеят там и дори не ги познават.

Регистрираните по постоянен адрес в Община Несебър за същия период са 237 души. С тях новите избиратели в морската община стават 1465 души. Най-елементарна сметка показва, че тези нови хора могат спокойно да диктуват резултатите по време на изборите за кмет и общински съветници през 2011 г. В Несебър от години парламентарно представените партии нямат позиции в местната власт, тъй като по време на избори бизнес партиите обират вота.

Подобна статистика се оформя и в Община Созопол. Там хората с нови адресни регистрации наброяват 688. Аналогична тенденция все още няма в Община Поморие, където новите жители са 254.

Темата за изборния вътрешен туризъм и започналите манипулации по вота в морските общини беше акцентирана от народния представител от ПП ГЕРБ Иван Алексиев в ефира на сутрешния блок на bTV.

Според запознати проверки по новите регистрации тепърва предстоят.

Източник: globusnews.net