На учителя с любов

На учителя с любов 1Вчера, 5-ти октомври, у нас и в още над 100 страни по света, бе отбелязан  Денят на учителя. Традицията води началото си от недалечната 1994г., когато по повод 40-тата годишнина от приемането на препоръките за статута на учителите от ЮНЕСКО и МОТ, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5-ти октомври като Международен ден на учителя. От тогава до днес тази дата се е приела като празник в повече от 100 страни по света. България се присъединява към тях през 2006, когато правителството официално приема празника.

Сравнително новият празник бе отбелязан и във всички училища на територията на община Созопол. Самите учители приеха различно празника, заради  специалното отношение към тях.

Нашето общество тачи традициите за уважение към учителите и образованието, но не винаги е на висотата на проблемите им. На този ден обаче, учителите в община Созопол получиха специално признание за всеотдайния си труд и грижи към децата. Всеки учителски колектив получи почерпка и поздравления от кмета Панайот Рейзи.

Кметът прекъсна приемния си ден, за да поздрави лично учителите в созополското училище. За кратко в голямото междучасие в учителската стая,  учители  и директорът на ОУ ”Свети свети Кирил и Методий” Димитринка Щерионова  получиха  топли пожелания за успех в професията и лично щастие.

Вашите усилия в името на нашите деца са гаранция, че бъдещето на Созопол е в сигурни ръце

заяви кметът Панайот Рейзи по време на срещата.

Източник: Прес център Община Созопол