Най-малките созополчани на среща с кмета

Най-малките созополчани на среща с кмета 1Най-малките созополчани на среща с кмета 2

Необичайна суматоха в сградата на общината привлече вниманието на служители и посетители днес. Млади майки и татковци с бебешки колички заеха коридорите, а малките момиченца и момченца предизвикаха  усмивки и умиление. Приемният ден на градоначалника започна с емоционална среща с родителите на най- малките созополчани, родени в юбилейната за Созопол година, в която се отбелязва 2 620 години от основаването на най-стария град по българските земи.

По случай юбилея на Созопол всяко родено дете през 2010 година получава юбилеен медал на който от едната страна е гравиран надписа ”Гражданин на Созопол”, а от другата страна- сребърен щемпъл с обърнатата котва- символ на града. Медалът е придружен със специална грамота.  Във връзка с Деня на християнското семейство кметът Панайот Рейзи отправи покана  към семействата родили деца през втората половина на годината, за да получат специалния юбилеен знак.

Благодаря ви ,че приехте поканата ми за среща  в по- делова обстановка, каквато предлага кабинета ми

с тези думи посрещна гостите си кмета и изрази задоволство ,че в Созопол се раждат все повече деца. Придружен от двамата си асистенти- второкласниците от ОУ ”Кирил и Методий”– Елена и Никола, кметът започна ритуала по връчване на юбилейните медальони. Най- малките граждани на Созопол се оказаха респектирани от важното събитие и първата си среща с кмета и съвсем сериозно приеха специалното отличие. Малките госпожици показаха грация и впечатлиха присъстващите със стил и прически. Юбилейният медальон окичи  Виолета Карчева, Златослава Димитрова, Рая Паунова, Милена Сарандева, Елена Карамихалева, Анита Чакърова,Лъчезара Анестева, Вирджиния Спиридонова и София Илчева. Младите господа показаха характер и най-гласовитите дадоха знак, че трябва да се съобразяват още отсега с тях. Хрисиан Найденов, Християн Лазаров, Никола Николов,Теодор Папанчев,Георги Христов,Антон Стоев, Димитър Димитров, Любомир Христов и Борислав Василев получиха специалния знак и спокойно се гушнаха в майките си.

Срещата продължи с разговор с родителите, които благодариха на кмета и неговия екип за всичко, което е направено до сега за младите семейства и техните деца и попитаха  кога ще заработи и млечната кухня.

Млечната кухня е готова, назначаваме в момента персонала и след като се уточнят подробностите от организацията по функционирането на млечната кухня, ще я отворим. Най- вероятно това ще стане декември месец.

заяви кметът. Той отговори и на въпроса на присъстващите татковци за  плувния басейн, чието откриване най-вероятно ще стане в края на годината. Родителите отправиха искане и за нова детска площадка.

Това е част от социалната ни политика, която реализираме последователно и активно и независимо от кризата обхванала цялата държава ще продължим

заяви в края на срещата кмета и пожела на родителите да се грижат с любов и отговорност към най-малките жители на Созопол, които ще живеят в по- добър и по- сигурен град.

През последните две години в община Созопол като цяло се забелязва устойчива тенденция за повишаване раждаемостта и оптимистична тенденция за положителен прираст.

Източник: Прес център Община Созопол