Министър Божидар Димитров откри учебната година в Созопол

Министър Божидар Димитров откри учебната година в Созопол 1
Снимка: Фокус

Министър Божидар Димитров бе специален гост на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ „Свети свети Кирил и Методий” в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Той откри учебната година с приветствие към учениците, учителите и родителите, като им пожела да вярват в българското образование и да бъдат отговорни пред бъдещето.

“Самият аз съм бил ученик в това училище, дори две години бях знаменосец и ви уверявам ,че това е мястото, където ще получите най- доброто образование” заяви министър Димитров и допълни шеговито

„След като аз, възпитаникът на созополското училище станах министър, сигурен съм че сред вас има бъдещ премиер.” Министърът подари на децата от предучилищните групи и първолаците библия за деца. В своето приветствие кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта отговорността на възрастните да помагат на децата по пътя на познанието и да създават добри условия за тяхното образование, за да са достойни конкурентни на своите европейски връстници.Всяко дете от предучилищните групи и учениците от първите класове получиха книжка с любими народни приказки с послание от кмета. Панайот Рейзи с лични средства обзаведе учебната стая на един от вторите класове. На тържеството присъстваха бивши директори на созополското училище, общински съветници и общественици. След тържественото откриване на учебната година официалните гости разгледаха обновеното училище и посетиха стаите на първолаците като им пожелаха успешен старт по пътя на образованието.

Източник: ИА “Фокус”