Днес отбелязваме международният ден на Черно море 2

Днес отбелязваме международният ден на Черно море

Днес отбелязваме международният ден на Черно море 3
31ви Октомври - Международен ден на Черно море

За поредна година Зелени Балкани ще отбележи Международния Ден на Черно море – 31 октомври. Природозащитниците ще проведат мероприятия в Поморие и Бургас с цел популяризиране опазването на Черно море. Фокус на информационната кампания по случай 31 октомври, тази година ще бъдат делфините.

От 10:00 до 12:00 часа на 31 октомври – понеделник  вратите на Посетителски център ,,Поморийско езеро“ ще бъдат свободно отворени за гости. С помощта на домакините от Зелени Балкани, посетителите ще могат да се запознаят отблизо с птичите обитатели на езерото и крайбрежната ивица отделяща езерото от морето. Както е известно Поморийската лагуна е неразривно свързана с Черно море и от хилядолетия,  добива на сол, риба и лечебна кал е в пряка зависимост от качеството на връзката между крайбрежната лагуна и морските води.

От 10:30 часа отново в Посетителския център, пред ученици и местни жители, експерти на Зелени Балкани, ще представят презентацията ,, Делфините в Черно море и методи за тяхното проучване“.

По-късно същия ден от 14:30 часа в Природонаучния музей в гр. Бургас, презентацията ,,Делфините в Черно море и методи за тяхното проучване“ ще бъде представена и пред ученици от бургаски училища. Това събитие се осъществява с любезната покана и подкрепа на Природонаучния музей.

източник: morskivesti.bg